Usługa obejmuje m. in.:
• Wdrażanie systemów HACCP, BRC, IFS
• Audytowanie systemów HACCP, BRC, IFS
• Audytowanie dostawców- producentów towarów do sieci handlowych
• Ocena opisów etykiet/opakowań produktów spoż. przemysłowych
• Szkolenia w zakresie GMP, GHP, HACCP, IFS, BRC

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) jest systematycznym prewencyjnym podejściem do bezpieczeństwa żywności i bezpieczeństwa farmaceutyków, który określa prewencyjne działania przeciw zagrożeniom fizycznym, chemicznym i biologicznym, zamiast kontroli gotowego produktu. HACCP jest wykorzystywany w celu identyfikacji potencjalnych zagrożeń bezpieczeństwa żywności, tak aby główne działania, znane jako Krytycznych Punkty Kontroli (CCP) mogą zostać podjęte w celu zmniejszenia lub całkowitego wyeliminowania możliwości wystąpienia ryzyka.
System jest stosowany na wszystkich etapach produkcji żywności, a także podczas procesów przygotowawczych, pakowania i dystrybucji.
Zagwarantowanie bezpieczeństwa i wysokiej jakości zdrowotnej żywności jest możliwe jedynie przy wdrożeniu do codziennej praktyki tzw. systemów zarządzania i zapewnienia jakości.
System HACCP pozwala zminimalizować zagrożenia, jakie dla bezpieczeństwa zdrowotnego żywności powstają na różnych etapach jej produkcji i dystrybucji.
Dlatego też, oferujemy Państwu kompleksowe wdrożenie systemu HACCP /Hazard Analysis Critical Control Point/ zgodnie z wymogami prawnymi Unii Europejskiej oraz wymogami krajowymi.
System HACCP przygotowujemy indywidualnie dla każdego kontrahenta uwzględniając specyfikę prowadzonej działalności.